POUŽITÍ A ZAJÍMAVOSTI O SPIRULINĚ z AND
- nutriční zdroj energie
- zvyšuje množství laktobacilů ve střevě
- diabetes mellitus (cukrovka) stabilizuje a snižuje chuť k jídlu
- anémie chudokrevnost
- artritida (při bolestech a otocích kloubů)
- posílení imunitního systému
- stimulace lymfatického systému a novotvorby krevních elementů
- snižuje projevy alergií
- kardiovaskulární onemocnění
- snižuje hladinu LDL cholesterolu (zatímco hladiny HDL cholesterolu = žádoucího cholesterolu a triglyceridu zůstaly nezměněny)
- redukce hmotnosti
- pomáhá snižovat vysoký krevní tlak
- astma - podávání spiruliny napomáhá zlepšit funkci plic
- pediatrie
- vysoké výživové hodnoty spiruliny
- zlepšení vidění
- podpora růstu tkání
- posílení imunitního systému a odolnost proti infekcím
- onemocnění ledvin snižuje toxické účinky v ledvinách
- chronická otrava arzenem spirulina zvyšuje počet laktobacilů ve střevech, stimulace imunitního systému, zvýšená ochrana před infekcemi
- dermatologie – složky, které obsahuje spirulina zpomalují proces stárnutí a udržují zdravou pokožku
- stomatologie pomáhá při léčbě zánětlivých onemocněních v dutině ústní
- používá se při poškození jater
- používá se při léčbě rakoviny a je vhodná při léčbě ozařováním
- antivirové účinky – herpes viry ( opary), spalničky, příušnice, chřipka typu A
- při léčbě nedostatku zinku
- detoxikační účinky – čistící účinky spiruliny
- doporučeno pro výkonné sportovce, ale i pro seniory
- obsahuje značné procento lehce stravitelných proteinů vitaminy skupiny B – B1, B2, B3, B6, B12, prospěšné pro správnou funkci nervů, očí, jater, pokožky betakaroten a vitamin E, které fungují jako silné antioxidanty